Skriv din egen Vitalog

Når vi er blevet hårdt ramt af skæbnen, så er vi i risiko for at være på vej ned! En nekrolog er en opremsning af de anslag, der ender med at slå os ihjel. En vitalog er et værktøj til at stoppe derouten og få et bedre liv.


Inspiration, 1 time hos dig/jer privat. 450 kr. Læs mere
50% studierabat.

Vitalog: Fortæl om det gode i dit liv

Kom og lav din personlige Vitalog. Det tager en time.

En anden mulighed er, at du laver din vitalog selv, og læser den højt for din kæreste eller en god ven.

Du har haft mange gode oplevelser, og du har flere gange i livet truffet et afgørende positivt valg i den rigtige retning. Lav en liste. Husk alt det gode i livet, fordi det gør dig stærkere.

Hvad er en vitalog?

Vitalog er det modsatte af nekrolog. Jeg har skrevet mange nekrologer ude på Vestkysten, og jeg opdagede årsgerne til at vi mennesker dør for tidligt, ensom og forladt.
Her er et eksempel på hvordan en nekrolog typisk kan se ud for mennesker der dør ulykkeligt.

Nekrolog: "Martin Hansen, 57 år"

"Martin Hansen er død, 57 år gammel. Martin blev født i Lemvig, hvor han kom i lære som smed. Som 20-årig mødte han Camilla, med hvem han fik 3 børn: Nikolaj, Jakob og Rikke. Desværre holdt ægteskabet ikke, og Camilla flyttede med børnene til Sjælland efter 18 års ægteskab. Efter et trafikuheld som 43-årig havde han et par hårde år, inden han igen fik fast arbejde. Imidlertid på grund af konjunkturerne lukkede Martins arbejdsplads for at flytte produktionen til Polen. Arbejdsløsheden i Lemvig-området var på det tidspunkt høj, og det lykkedes ikke Martin at finde et nyt arbejde som 50-årig. De senere år har Martin fokuseret på hjemlig hygge, hans hund Trofast, samt hyggeligt samvær med hans gode venner på Kronhjorten, hvor han ofte kom. Han var kendt for sit gode humør, og sine slagfærdige kommentarer".

Forskellen mellem nekrolog og vitalog

I ovenstående nekrolog kan du se, at Martin fik et par hårde anslag fra skæbnen som 38-årig, 43-årig og 50-årig. Det var typisk i nekrologer jeg skrev i avisen for mennesker der døde tidligt, at 2-3 anslag fra skæbnen medfører en menneskelig deroute, som er vanskelig at stoppe. Troen på livet forsvinder, og personen dør i ensomhed.

En vitalog er en faktuel opremsning af alt det gode, som har skabt lykke og glæde i dit liv.
Ved at fokusere på det gode i din fortid, lever du længere og mere lykkeligt.

En vitalog er særlig brugbar, når du oplever tab som skilsmisse og dødsfald. Den kan også være en stor støtte, når du vil kæmpe dig fri af depression. Den kan hjælpe dig til at genoprette dit selvværd efter krænkelser og overgreb. Brugbar vil den også være for dig, der kæmper dig ud af psykisk sygdom.